KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Budżet

Szkoła nie posiada osobowości prawnej i prowadzi gospodarkę finansową na zasadzie jednostki budżetowej rozliczając się z budżetem miasta Piotrkowa Trybunalskiego.

Budżet szkoły obejmuje wydatki na:

  • wynagrodzenia dla pracowników,
  • ubezpieczenia społeczne,
  • zakup materiałów (środki czystości, druki świadectw, dzienniki lekcyjne, itp.)
  • zakup energii (energia elektryczna, energia cieplna, woda , ścieki)
  • zakup usług remontowych,
  • zakup środków żywności,
  • utrzymanie serwera strony internetowej i strony BIP ,
  • zakup programów komputerowych, licencji,
  • zakup pomocy dydaktycznych,
  • zakup książek do biblioteki.

Budżet zajęć pozalekcyjnych

W budżecie szkoły znajdują się również środki na realizację zajęć pozalekcyjnych (kółka: technologiczne, krajoznawczo – turystyczne, matematyczne, polonistyczne). Realizowane są również kółka sportowe (piłka nożna, siatkówka, koszykówka).

Budżet na lata:

PLIKI PDFPLIKI RAR

2015.pdf

2013.pdf

2012.pdf

2011.pdf

2010.pdf

2009.pdf

 2016.rar

2014.rar

2013.rar 

2012.rar  

2011.rar

2010.rar

2009.rar 

Sprawozdanie z wykonania planu wydatków budżetowych 2014

Sprawozdanie z wykonania planu dochodów budżetowych 2014

SPRAWOZDANIA Z WYKONANIA PLANU 2013.rar

Podmiot udostępniający informację:
Zespół Szkół Ponadpodstawowych i Placówek Opiekuńczo-Wychowawczych nr 3 im.Władysława Stanisława Reymonta w Piotrkowie Trybunalskim
odpowiada: Edyta Wiernicka
data: 07-01-2016
data: 07-01-2016
data: 07-01-2016
Dziennik zmian strony

Wszystkie wersje tej strony:

W celu uzyskania dostępu do wersji archiwalnej strony skontaktuj się z redaktorem.

  • 25-10-2015 - Edycja treści
  • 28-03-2015 - Uwzględnienie wytycznych WCAG 2.0
  • 11-12-2013 - Edycja treści
  • 10-07-2012 - Edycja treści

Statystyka odsłon tej strony:

Łączna liczba odsłon wszystkich wersji tej strony: 670